Ismét forrnak az indulatok Szolnokon a borzalmas buszközlekedés miatt

Megosztás

Teljesen megbízhatatlanná vált a buszközlekedés a városban már hónapok óta. De miért a dolgozó emberek tehetnek arról, hogy az önkormányzat milliárdokkal tartozik a Volánnak?

Az egyik helyi csoportban most már egészen magasra csaptak az indulatok, a legtöbben képtelenek beérni időben a munkahelyükre, mert a helyi járatok megbízhatatlanul össze-vissza, vagy éppen sehogy sem járnak. Külön öröm, ha valaki emiatt lekési a vonatát, amivel dolgozni menni, mert a MÁV “csodálatos” teljesítménye is megér egy misét.

D. Gáborné osztotta meg jogos felháborodását a közösségi médiában. “Tudja valaki, hogy ma reggel és ebéd után miért maradtak ki a helyi buszok? Kezd elegem lenni, hogy elkések a munkából, a gyerekemmel a reggeli fagyban hiába várom a buszt. Elég sokat fizetek a bérletért” – írta.

“Bármit megtesznek velünk. Ez a menetrend elk*rás is csak arra jó, hogy az embereket folyamatos stresszben tartsák.” “Ez Szolnok. Reggel kimaradt a 32 es busz, ami 5:15 kor kellene hogy induljon, ez munkásjárat. Gondolom ez senkit nem érdekel, hogy jutunk el a munkahelyre. Arról, hogy az önkormányzat tartozik a Volánnak, nem mi tehetünk.” “Ez pontosan így van. Ők hibáztak, mi meg szívunk. De könyörgöm meddig?”

“Ezzel a menetrenddel tönkretették a szolnokiak életét a mindennapokban! Lehet, hogy ez volt a cél?” “Szandán is sok busz kimaradt! El is késtem rendesen munkából!” “Reggel a 3-as busz is kimaradt. Kellemes volt várni rá a -6 fokban.” Dr. Füle István, az ellenzéki Szolnoki Többség frakcióvezetője szerint a város 2017 óta jelentős adósságállományt halmozott fel a Volánnál, ami jövő év elején eléri a 3 milliárd forintot, erről korábban a Szol24 is beszámolt. Az ok: az állam a tömegközlekedést nagyvárosok esetében nem finanszírozza, az önkormányzatoknak juttatott források pedig nem fedezik a szolgáltatás árát. A Volán perel, az önkormányzat pedig – hogy valamit tudjon törleszteni a cégnek – az államhoz fordult 800 millió forint támogatásért. Valamint hitelt is vett fel, nem keveset.

“5.15-kor a reggeli 32-es szintén nem jött. Így maradt a munkából késés.” “Széchenyire több mint fél óra várakozás után jött busz, ISMÉT sikerült lekésnem a 6.11 és 6.22-es vonatokat a Nyugatiba, így a 6.49-es Keleti felé menőt értem el. Pesten dolgozom, napi szinten ingázok, FELHÁBORÍTÓ!!” “Ez tényleg felháborító. Hány ember veszítheti majd el a munkahelyét a késések miatt? Meddig kell ezt eltűrnünk?”

Valóban meddig kell ezt eltűrnünk? A szolnokiak mikor mennek reklamálni a városvezetőkhöz, hogy végre oldják már meg ezt az égető problémát, amivel láthatóan nemigen foglalkoznak?

Kapcsolódó cikkek